Coq au vin

4-6 personer

Ingredienser:

  • 2 x 1600 g. kyllinger
  • 1 liter rød bourgogne
  • God hønsebouillon
  • 2 grofthakkede løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 2 gulerødder i grove skiver
  • 2 stængler blegselleri i grove skiver
  • 1 suppevisk af timian, persillestilk og laurbærblad
  • 200 gr. bacon
  • 250 gr. hvide champignon
  • Ca. 16-20 perleløg
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Ca. 75 gr. smør
  • Ca. 1½ -2 spsk mel
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Kyllingerne deles i 10 stykker hver, så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger.

Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien samt 30 gr. smør. Fisk dem op og sæt dem til side.

Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri i samme gryde til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt. Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring.

Tilsæt den hele flaske rødvin samt krydderbuket. Kom kødstykkerne tilbage i gryden. Kom hønsebouillon ved. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca. 1 time og 15 minutter.

Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og tilsættes i gryden med kyllingerne. Champignonerne renses, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.

På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk. smør, lidt sukker, lidt salt og champignonerne. Steg til løgene begynder at karamellisere.

De sidste 5-10 minutter, fjernes låget fra gryden, så sovsen kan få lov at reducere en smule inden servering.

Ved servering kommes grydens indhold på tallerkener og drysses med perleløg og champignoner og spises med fransk baguette.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s