Cremet græskarsuppe

Efterår for mig er lig med varme cremede supper. Både min kæreste og jeg er blevet forkølede og har ondt i halsen, så det var oplagt at vi her til aften skulle have efterårets første suppe. Det er en suppe jeg aldrig har prøvet at lave og en suppe jeg aldrig før har smagt – nemlig græskarsuppe lavet på hokkaido græskar.

INGREDIENSER 2-3 PERSONER
  • 1 Hokkaido græskar
  • 2 løg
  • 2  elefanthvidløg
  • 1 L vand
  • 1 boullionterning
  • 1 dl. skyr eller creme fraiche
  • 1 æble
  • 2 stk. andebryst
  • lidt græskarkerner til pynt
FREMGANGSMÅDE
  1. Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.
  2. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.
  3. Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.
  4. Suppen blendes og kommes tilbage i gryden. Nu tilsættes skyr og det hele varmes op igen.
  5. Server med andebryst (tilberedt som anvist på pakken) æbler der er stegt på panden i andefedtet og græskarkerner.

Og så vil jeg gerne lige vise hvad der kan ske hvis man blender suppen mens den er for varm. Den danner så meget tryk at låget springer af, og så er der græskarsupper i hele køkkenet! :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s