Fantastiske brød til efterårets supper

 

Suppebrød med ost og basilikum

8-10 små brød:


225 g. hvedemel
30 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g. smør eller margarine
ca. 1 1/4 dl. danskvand

1. Gæren smuldres i hvedemelet. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. 
2. Tilsæt salt, sukker og danskvand og ælt dejen blød og smidig.
3. Form dejen til 8-10 tykke pølser, ca. 6-7 cm. lange. Klip dem med en saks, 3-4 hak i hvert brød og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pensling: Sammenpisket æg, og kom drys på.
Bagetid: 7-8 minutter midt i en 250 grader forvarmet ovn.

Her er den ene slags drysset med tørret basilikum og flagesalt.
Den anden slags er drysset med revet ost.
Og i den tredje slags er der iblandet 50 g. revet parmesan og drysset med durummel. 

En anden variation:
Æble: Tilsæt et mellemstort, revet æble og 1 tsk. timian til grunddejen.
Chili: Tilsæt 50 g. hakket jalapenos til grunddejen.

Kuvertbrød med timian og honning

Dej: 

25 g. gær
4 dl. mælk
2 spsk. honning
2 tsk. groft salt
200 g. rugmel, durummel eller speltmel (her er der brugt rugmel)
ca. 350 g. hvedemel
5 spsk. olivenolie

Topping:

1 spsk. tørret timian
2 spsk. olivenolie
2 spsk. honning
1-2 tsk. flagesalt

Rør gæren ud i lunken mælk og tilsæt honning, salt og rugmel. Rør hvedemelet i dejen, til den kan æltes. Ælt i ca. 5 minutter. Ælt olien i dejen lidt ad gangen og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1½ time).

Kom timian, olie og honning i en lille gryde og varm det over svag varme. Tag gryden af varmen og lad den trække minimum 15 minutter.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del den i 20-24 boller og sæt dem på en smurt bradepande (20 x 30 cm.) Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 1 time.

Varm ovnen op til 200 grader. Rids bollerne med en kniv eller klip dem med en saks. Pensl nu bollerne med honning/timian olien og drys med plagesalt.

Sæt bradepanden midt i ovnen 20-25 minutter.

Lad bollerne stå i formen 5 minutter, før de lægges på en rist eller en kurv. 

Pynt evt. med lidt friske blade fra citrontimian.

One thought on “

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s